Mark Dirven

Dr Mark Dirven

2019/10/30 Beknopte biografie Mark Dirven

Mark Dirven is in 2004 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft ervaring opgedaan als clinicus in zowel eerste als tweedelijns praktijken en de universiteit. In maart 2017 werd hij specialist cardiologie na een 5 jaar durend opleidingstraject waarin hij zijn opleiding combineerde met werken in de praktijk. Deze combinatie van praktijk en universiteit heeft grote invloed op zijn manier van praktiseren en kennis delen. Hij is gekend om de praktische toepasbaarheid van zijn voordrachten. Mark is daarom een veelgevraagd spreker in Nederland, Europa en China.

In januari 2019 verhuisde hij van Nederland naar Zweden, waar hij nu werkt in het team van de dierenziekenhuizen AniCura Albano en Bagarmossen, waar hij zich voornamelijk bezighoudt met collega’s opleiden, klinische werkzaamheden en onderzoek. Verder is hij betrokken bij de ontwikkeling van postacademisch onderwijs in cardiologie voor de AniCura-groep in Zweden.

 

 

2019/10/30 Short bio Mark Dirven

Mark graduated from Utrecht University The Netherlands in 2004. Het gained experience as a clinician in both (first-opinion) private practice and academia. In March 2017 he passed his certifying exam to become a European specialist in cardiology, after 5 years of formal training and working in private practice. His background in both private practice and academia helps him his clinical work, but also in his way of lecturing and teaching. He is valued for his hands-on  approach to translating science into practice. As a result he travels Europe and China to lecture.

 

In January 2019 he moved from the Netherlands to Sweden where he joined the team of AniCura Albano and Bagarmossen animal hospitals where he is mainly involved in tutoring, clinical work and research. Furthermore he is involved in development of post graduate education in cardiology  for the AniCura group in Sweden.